A cikkhez

Scrabble és videojátékok – Mi volt a Scrabble Online előtt?

A Scrabble számítógépes változatai. Scrabble PC-hez és konzolhoz. Scrabble lejátszása internet használata nélkül.

A Scrabble és változatai manapság vadul népszerű online játékok. Különböző verzióik megtalálhatók a népszerű webhelyeken. Megjelenésük és népszerűsítésük előtt azonban a Scrabble játék csak klasszikus társasjáték formájában volt lehetséges? Semmi sem lehet nagyobb baj.

A Producer Scrabble látta a játékban rejlő lehetőségeket, amint lehetséges volt létrehozni. Ezért a Scrabble első elektronikus verziói már az 1980-as években megtalálhatók.

Első Computer Scrabble – 1984 a BBC Micro-n

A Digital Scrabble-t először 1984-ben vezették be. A játékot a BBC Micro számítógép számára hozták létre. Ezt a számítógépsorozatot a BBC brit köztévé kezdeményezte. El kellett terjeszteniük a számítógépesítés gondolatát, és meg kellett tanítaniuk az embereket ezen új, akkor még ismeretlen eszközök használatára.

A BBC Micro Scrabble nyilvánvalóan nagyon egyszerű, sematikus grafikai tervezésű volt. A kazettás kazettán elérhető játék azonban a jövő előhírnöke és a Scrabble digitális változatainak tömeges népszerűsége volt.

1999 – Scrabble a PlayStation számára tömeges közönség számára

Az 1994-ben forgalomba került PlayStation konzol örökre megváltoztatta a videojátékok világát. A 3D grafikával és egy új CD adathordozóval együtt ez soha nem látott hang- és képminőséget tett lehetővé.

Ez az egyesülés a digitális Scrabble új verzióját is eredményezte. 3D grafikát kínált, és képes volt akár 4 ember egyszerre játszani. Lehetnek élő ellenfelek, akik a konzol előtt gyűltek össze, vagy mesterséges intelligencia irányította őket. Ennek köszönhetően még a játékra hajlandó emberek távollétében is kiképezhető volt a Scrabble.

Ezenkívül a PlayStation Scrabble tartalmazta a Merriam Webster teljes hivatalos Scrabble szótárát. Ez lehetővé tette a játékosok számára, hogy gyorsan ellenőrizzék, hogy a szó, amelyet együtt akarnak alkotni, valóban létezik. Kétség esetén akár a kijelölt szavak meghatározását is ellenőrizheti.

Kaparás a zsebében – 2007 a Nintendo DS-hez

A Nintendo DS hordozható konzolhoz kiadott Scrabble 2007 Edition tökéletesen illeszkedik ennek az eszköznek a tömeges népszerűségéhez. A Nintendo DS konzolként hamar népszerűségre tett szert nemcsak a videojátékok rajongói számára. Számos logikai és oktató játék készült hozzá, amelyek erősen befolyásolták a konzol népszerűségét a játékrajongók csoportján kívül.

Az egyik ilyen produkció a Scrabble 2007 Edition volt. A DS kis méretének köszönhetően bárhol lehetett szórejtvényeket edzeni – várakozás közben sorban vagy a buszon.

Volt egy meglehetősen vicces vita is a játék ezen verziójával kapcsolatban. Azok a szülők, akik gyermekeiknek vásárolták, hamar észrevették, hogy a mesterséges intelligencia által irányított ellenfél olykor határozottan páratlan szavakat írt …

Scrabble a mi időnkre – Xbox One és PlayStation 4

Az újabb konzolok is megkapták a Scrabble verzióit. A játék elérhető Xbox One-on és PlayStation 4-en is, felajánlva egy konzolon történő játék lehetőségét, de online módban is a világ minden tájáról érkező játékosokkal.

A játék gazdag statisztikákat és különféle kihívásokat is kínál, hogy a Scrabble-ben történő fejlődésed nyomon követése egyszerű és szórakoztató legyen.